Op de bank bij David Allen

Afleidingen op je werk

David Allen (Getting Things Done) geeft regelmatig interviews over de kunst van stressvrije productiviteit. Dit keer nam hij …

De documentaire over kenniswerk

Nieuwe berichten in je mailbox na je vakantiei

De Nederlandse beroepsbevolking bestaat uit +/- 5 miljoen kenniswerkers. Die doen dus kenniswerk. Maar wat is dat eigenlijk, kenniswerk?

In de documentaire KENNISWERK wordt ingezoomd op het begrip kenniswerk. Uit welke onderdelen bestaat kenniswerk en hoe hebben we het georganiseerd? Vaak slecht. Hoe komt dat en hoe lossen we het op?

Pak afleidingen op je werk aan

Afleidingen op je werk

Van alle uitdagingen op het werk is het weerstaan van afleidingen misschien wel de grootste. Handige tips om afleidingen op je werk aan te pakken:

De waan van de dag

De waan van de dag

De waan van de dag roept bij veel mensen een negatieve lading op. Niet voor niets kom je de uitdrukking vaak tegen in combinatie met ontsnappen en wegduiken. Het gevoel ‘geleefd te worden’ komt vaak als eerste op.

Wat is eigenlijk de waan van de dag?

We mogen weer!

palmboom en ondergaande zon

Voor de meesten zit de vakantie er weer op. Lekker uitgewaaid op Terschelling, bijgebruind in Toscane of een duik genomen in de Caribische zee?

Leestips: 3 boeken voor de zomer 2019

lezen zomervakantie zonnebril glas water boek

De zomervakantie is begonnen! Zon, warmte, zee en lekker lang licht, dus meer dan genoeg ruimte om een goed boek erbij te pakken, onderuit te gaan zitten en relaxen. Je vakantie begint immers met boeken! Om je te helpen inspiratie op te doen, heb ik een top 3 boeken samengesteld voor de zomer 2019!

Ruimte is alles: Quickscan

scan

Hoe scoor jij?

Door de quickscan uit te voeren, krijg je inzicht in de zaken die ruimte in nemen en zet je de eerste stap om voor meer ruimte te zorgen.

Google innovaties: ‘to help you get things done’

google innovaties

Google innovaties Google innovaties worden elk jaar getoond op Google I/O 2019. Tijdens het evenement komen de nieuwste product- en platforminnovaties aan bod. Vorig jaar werd Duplex gepresenteerd, de mogelijkheid om Google Assistant een ‘echt’ telefoongesprek te laten voeren om een afspraak maken bij de kapper. Voor velen toen de bevestiging dat dit de richting is waar we met spraakbesturing […]

Gebruik ClickUp voor je wekelijks onderhoud checklist

reflecteren

Voor de wekelijks onderhoud checklist ben ik op zoek gegaan naar een tool waarin ik terugkerende taken en checklists kan aanmaken en beheren. Met ClickUp heb ik nu die tool gevonden (kijk hier naar een overzicht van andere tools die ik gebruik). Terug naar het begin. Wat is het wekelijks onderhoud? Het wekelijks onderhoud Het wekelijks onderhoud is binnen de […]