Klantcase - Activium

Activium is aanbieder en ontwikkelaar van innovatieve bedrijfssoftware. Als erkend certified partner van Exact levert Activium professioneel advies bij automatiseringsvraagstukken rond finance, hrm, logistiek en sales. Oplossingen zijn vaak uitstekend te integreren in het huidige software landschap.

De kernwaarden van Activium zijn; betrokken, ondernemend, samenwerken en vertrouwen. Dat vind je in de hele organisatie terug. Activium helpt klanten zoals ze zelf ook geholpen willen worden. Adequaat en vakkundig.

Bij Activium werken ongeveer 25 medewerkers met kantoren in Hoevelaken en Nieuw-Vennep. Van daaruit wordt voor klanten in heel Nederland gewerkt.

Opdracht

Activium wilde graag een volgende stap zetten in de professionalisering van de organisatie. Er speelde onder andere de behoefte aan meer vertrouwen op een goede structuur, een beter overzicht, een manier om beter prioriteiten te bepalen, sneller besluiten te kunnen nemen en een opgeruimde inbox.

Met de introductie van de Getting Things Done methodiek in de organisatie, krijgt iedereen het gereedschap in handen om te werken aan een hogere mate van betrouwbaarheid, zowel intern als extern.

“De training zet erg aan om na te denken over je werkstroom!”
– Linda Mulder (Marketing – Activium)

Aanpak

De opdracht startte met een nadere inventarisatie van de behoefte. Activium werkt met Microsoft Outlook voor e-mailcommunicatie en organiseert taken en projecten in Exact Synergy. Activium wil Getting Things Done volop toepassen in deze applicaties.

Met een interactieve trainingsdag is de Getting Things Done methode geïntroduceerd. De training bestond uit een theoretisch onderdeel, video’s, individuele en groepsopdrachten. Daarnaast kwamen er enkele groepsdiscussies los, vooral over de manier van samenwerken.

Na de trainingsdag is er begeleiding geweest in de vorm van terugkomdagen, waarbij medewerkers onder andere door het invullen van een evaluatieformulier zelf konden nagaan hoe ver ze zijn met het toepassen van Getting Things Done in de manier van werken.

“Boeiend en nuttig. Zeker iets waar ik verder mee kan!”
– Gerrit van Roekel (Development – Activium)

Resultaat

Professionalisering verdient continu aandacht. Activium beschikt met Getting Things Done nu over het gereedschap om professioneler en productiever te werken. Medewerkers kunnen sneller acties filteren uit alle informatie die op hen afkomt, de grip op de werkstroom in Exact Synergy is toegenomen en lege inboxen zijn geen zeldzaamheid meer. In de komende periode wordt er een vervolgslag gemaakt met het toepassen van Getting Things Done in Exact Synergy.

“De training is zinvol en levert mooie discussies en inzichten op om het werk met z’n allen makkelijker te kunnen doen.”
– Henk-Jan Wijnbergen (Directie – Activium)

Nieuwsgierig?

Wil je net als Activium meer grip op je dagelijkse werkzaamheden of wil je meer informatie over deze klantcase? Neem dan contact op via het contactformulier.

Andere klantcases lees je hier.