Google innovaties: ‘to help you get things done’

google innovaties

Google innovaties

Google innovaties worden elk jaar getoond op Google I/O 2019. Tijdens het evenement komen de nieuwste product- en platforminnovaties aan bod.

Vorig jaar werd Duplex gepresenteerd, de mogelijkheid om Google Assistant een ‘echt’ telefoongesprek te laten voeren om een afspraak maken bij de kapper. Voor velen toen de bevestiging dat dit de richting is waar we met spraakbesturing en spraakassistenten naar toe gaan.

Dit jaar werd bij bijna elke innovatie aangegeven dat deze is ontwikkeld ‘to help you get things done‘. Ontwikkelingen die in het oog sprongen; Lens, Duplex, Podcast search en Next Generation Google Assistant.

Lens

Met Google Lens kon je al langer dingen opzoeken door je camera ergens op te richten. De app wordt nu flink verbeterd en helpt je nog beter op weg.

Zo herkent Lens straks bijvoorbeeld de menukaart van je favoriete Thaise restaurant. De app vertelt je vervolgens welke gerechten bij Google Maps-gebruikers het populairst zijn.

Duplex

Met Duplex kun je in de browser automatisch formulieren laten invullen op basis van informatie uit je eigen profiel, agenda en e-mail. Dit scheelt invoertijd.

Podcast search

Verder zorgt Google ervoor dat je nu ook binnen podcasts kunt zoeken, dus niet alleen op de titel of beschrijving. Ben je op zoek naar een bepaald woord in een podcast dan worden de resultaten getoond van de momenten waarop het woord voorkomt in de podcast. Je kunt het moment gelijk afspelen.

Next Generation Google Assistant

Verder kun je Google Assistant met spraakopdrachten aan het werk zetten. De uitvoering in verschillende applicaties gaat met de doorontwikkelde versie nu nog sneller. Check de demo waar de spraakopdrachten en de apps je om de oren vliegen.

Conclusie Google innovaties

Kortom, mooie nieuwe Google innovaties die het leven weer een stukje makkelijker maken. Een stukje. Bestaande toepassingen worden doorontwikkeld en het gaat allemaal stukken sneller, toch is er in mijn ogen geen baanbrekende technologie gepresenteerd.

Related Posts

Nieuwe berichten in je mailbox na je vakantiei

De documentaire over kenniswerk

De Nederlandse beroepsbevolking bestaat uit +/- 5 miljoen kenniswerkers. Die doen dus kenniswerk. Maar wat is dat eigenlijk, kenniswerk? In de docu...
Afleidingen op je werk

Pak afleidingen op je werk aan

Afleidingen. Van alle uitdagingen op het werk is het weerstaan van afleidingen misschien wel de grootste. Afleidingen weerhouden je ervan om je werk o...