Leestips: 3 boeken voor de zomer 2019

lezen zomervakantie zonnebril glas water boek

3 leestips voor de zomer

De zomervakantie is begonnen! Zon, warmte, zee en lekker lang licht, dus meer dan genoeg ruimte om een goed boek erbij te pakken, onderuit te gaan zitten en te relaxen. Je vakantie begint immers met boeken! Om je te helpen inspiratie op te doen, heb ik een top 3 met leestips samengesteld voor de zomer 2019! 

Essentialism: The Disciplined Pursuit of Less – Greg McKeown

Terug naar het essentiële. Erg leuk om te lezen als je ergens aan het kamperen bent zonder de spullen die je thuis allemaal hebt en bedenkt dat het met de enkele spullen die je hebt meegenomen ook prima kan. Trek dat principe door naar andere gebieden in je leven en je houdt de essentie over. Het boek biedt een framework om je te helpen in je zoektocht naar de essentie.

Holacracy: The New Management System for a Rapidly Changing World – Brian J. Robertson

Organisatievormen zoals we die nu kennen, hebben vaak moeite om zich aan te passen aan de snel veranderende omgeving waarin ze opereren. Holacratie biedt hier een oplossing voor: zelforganisatie met helder omschreven rollen, waarin medewerkers de vrijheid hebben om alles te ontplooien om het doel van een rol te vervullen. Een voorbeeld van een organisatie die holacratisch werkt is Springest. Kijk hier voor een beschrijving van de diverse rollen binnen Springest. Is dit de organisatievorm van de toekomst?

Smartreading – Peter Plusquin

Dit boek valt misschien een beetje uit de toon. Op vakantie neem je natuurlijk graag de tijd om een goed boek te lezen. Wil je toch snel veel boeken kunnen lezen, dan is Smartreading misschien een boek voor jou. In het boek leer je met een concreet stappenplan de technieken om binnen 1 uur een boek van 200 pagina’s te lezen én te onthouden. Ik was in mei aardig enthousiast begonnen om het snellezen onder de knie te krijgen. Daarna heb ik het snellezen weer even geparkeerd. In de komende periode wil ik het weer oppakken. Sowieso ook interessant om te lezen hoe het brein informatie opneemt en verwerkt.

Veel plezier in de zomer met deze leestips!

Geen ruimte om te lezen? Doe de quickscan!

Related Posts

ClickUp logo

ClickUp Service Partner 🎉

Op vrijdag 25 oktober vroeg ik Nieuw-Zeelander Justin Smith naar het ClickUp consultancy certification program. Dat was er volgens hem (nog) niet... B...
Afleidingen op je werk

Op de bank bij David Allen

David Allen (Getting Things Done) geeft regelmatig interviews over de kunst van stressvrije productiviteit. Dit keer nam hij plaats op de bank van An...