Met RSS de baas over je nieuws

rss-tekening-GHMT

Bepaal wat je leest met RSS

RSS staat voor Really Simple Syndication (eenvoudige gelijktijdige publicatie). Wat kun je met RSS? In nieuwsapp(s) die je dagelijks bekijkt, staan vaak artikelen en columns die niet relevant voor je zijn. Daarnaast wordt je met reclames afgeleid. Ben je geïnteresseerd in specifieke informatie uit meerdere nieuwsbronnen met minder reclame, dan is RSS iets voor jou. Zo bepaal je zelf je nieuwsbronnen en wordt je baas over je nieuws.

Hoe werk het?

Veel nieuwsbronnen, bijvoorbeeld nieuwssites, blogs, fora en podcasts werken met RSS. Met RSS kun je je abonneren op een nieuwsbron zodat je wordt geïnformeerd zodra er een nieuw artikel beschikbaar komt. Ik gebruik zelf Feedly als RSS-lezer om nieuws naar me toe te laten komen.

  • Maak een account aan bij Feedly.
  • Als je bent ingelogd, dan kun je rechtsboven in het zoekvenster zoeken op nieuwsbronnen.
  • Zoek bijvoorbeeld op ‘nos’.
  • Herhaal dit voor de andere nieuwsbronnen die je wilt toevoegen.

Abonneren op een blog

Je kan je ook abonneren op het blog dat je nu leest. Klik hiervoor op de Feedly-icoontje hieronder en dan in Feedly op ‘Follow’ (Herhaal dezelfde stappen als voor de NOS hierboven, maar kies geef dan als ‘Feed name’ bijvoorbeeld ‘Inspiratie’ op).

Door je nieuwsbronnen op deze manier naar je toe te laten komen ben jij de baas over je nieuws. Je wordt minder afgeleid door artikelen en columns die niet relevant voor je zijn en je ontvangt minder reclameboodschappen.

Feedly app

Je bent nu klaar om nieuws, blogs, fora en podcasts naar je toe te laten komen. Via de website van Feedly stroomt nu alles binnen. Feedly heeft daarnaast ook een app voor je telefoon of tablet zodat je ook onderweg jouw nieuws kan volgen.

Related Posts

ClickUp logo

ClickUp Service Partner 🎉

Op vrijdag 25 oktober vroeg ik Nieuw-Zeelander Justin Smith naar het ClickUp consultancy certification program. Dat was er volgens hem (nog) niet... B...
Afleidingen op je werk

Op de bank bij David Allen

David Allen (Getting Things Done) geeft regelmatig interviews over de kunst van stressvrije productiviteit. Dit keer nam hij plaats op de bank van An...