Ruimte is alles: Quickscan

Als er geen of weinig ruimte is, fysiek of in je hoofd, is het moeilijk om iets je volledige aandacht te geven. Door voor meer ruimte te zorgen, schep je de mogelijkheden om je aandacht volledig in te zetten.

Hoe zorg je voor meer ruimte?

Inzicht in de huidige situatie is belangrijk om te weten waar je nu staat.

Als je je bewust bent van de zaken die ruimte innemen, belemmeringen die je tegenkomt in je dagelijkse werkzaamheden, dan kun je vervolgstappen zetten om deze zaken op te ruimen of om ervoor te zorgen dat ze minder ruimte innemen.

Over welke ruimtes hebben we het?

1. Je hoofd

Als kenniswerker is je hoofd je belangrijkste gereedschap om te bepalen wat je werk is. En het bepalen van je werk is een kunst op zich. Wat betekent die e-mail? Wat wil ik concreet doen met dat gave idee? Gelukkig is verhelderen is een vaardigheid die je aan kunt leren.

Een vrouw die denkt - Ruimte is alles quickscan

2. Je devices

Maar naast je hoofd werk je als kenniswerker ook met je handen; je bedient hiermee namelijk je laptop, pc, tablet en/of telefoon. Kun je makkelijk werken met je devices (hardware) en de programma’s (software) die er op staan?

Een stapel met devices; telefoon, notitieblok, tablet, laptop - Ruimte is alles quickscan

3. Je werkplek(ken)

Je werk doe je op een bepaalde locatie. Of dit nu op kantoor, thuis, bij de klant, onderweg of in een koffietentje is, de locatie heeft invloed op het werk wat je er kan doen. Werken deze werkplekken optimaal voor jou of kun je hier verbeteringen in doorvoeren?

Een werkplek in een café- Ruimte is alles quickscan

Ruimte voor verbeteringen

Sta eens stil bij de verschillende ruimtes. Als je in één of meerdere van bovenstaande ruimtes belemmeringen ervaart, dan is het handig om dit aan te pakken zodat je soepeler kunt gaan werken.

Voer de quickscan uit!

Door de quickscan uit te voeren, krijg je inzicht in de zaken die ruimte in nemen en zet je de eerste stap om voor meer ruimte te zorgen.

Ruimte is alles!

Image by Gerd Altmann from Pixabay

Related Posts

palmboom en ondergaande zon

We mogen weer!

Voor de meesten zit de vakantie er weer op. Lekker uitgewaaid op Terschelling, bijgebruind in Toscane of een duik genomen in de Caribische zee? Hopeli...
lezen zomervakantie zonnebril glas water boek

Leestips: 3 boeken voor de zomer 2019

3 leestips voor de zomerDe zomervakantie is begonnen! Zon, warmte, zee en lekker lang licht, dus meer dan genoeg ruimte om een goed boek erbij te ...