We mogen weer!

palmboom en ondergaande zon

Voor de meesten zit de vakantie er weer op. Lekker uitgewaaid op Terschelling, bijgebruind in Toscane of een duik genomen in de Caribische zee? Hopelijk heb je genoten van de natuur, je kinderen, je partner of een goed glas wijn (mag ook én zijn i.p.v. of)!

Afstand nemen

Lukte het in de vakantie ook om afstand te nemen van je werk of sijpelde er via de smartphone toch een en ander binnen? Kon je de neiging/verleiding om te reageren weerstaan? De een vind het prettig om de werkmail ook tijdens de vakantie in de gaten te houden (anders loopt het zo op), de ander vertrouwt op de out of office en hoopt dat de mailbox niet is ontploft. Beide goed (alles je je er maar prettig bij voelt)!

Nieuwe berichten in je mailbox na je vakantiei

Back to work

Maar nu weer echt aan de slag dus. Pak je het op dezelfde manier als voor de vakantie aan of heb je in de vakantie ook besloten om het over een andere boeg te gooien? Hoe ga je weer aan de slag? Misschien wil je je minder laten leiden door de waan van de dag? Wil je meer overzicht over alles wat je op je bordje hebt liggen? Wil je ervoor zorgen dat er minder zaken tussen wal en het schip belanden?

Upgrade je kennis en vaardigheden

Inzicht in dat het anders moet is stap 1. De volgende stap is om het inzicht om te zetten in actie. Maak gebruik van zo’n besef-moment en kies ervoor om je kennis en vaardigheden ook daadwerkelijk te upgraden. Met de Getting Things Done methode leer je hoe je weer grip krijgt op je verschillende informatiestromen (mail, whatsapp, social media-berichten (Facebook, LinkedIn, Twitter, etc.) en je je werkstroom met acties en afspraken weer de baas wordt. Kennis en vaardigheden die je de rest van je werkzame leven in kunt blijven zetten.

Aan de slag

Wil je kennis en vaardigheden upgraden? Bekijk het aanbod of neem gelijk contact met me op! Weet je niet zeker of je moet upgraden? Vul dan de quickscan in!

PS Ben je al bekend met Getting Things Done en wil je het toepassen in de praktijk naar een hoger plan trekken? Werk dan je gewenste uitkomst uit en bedenkt een eerstvolgende actie. Kom je er zelf niet helemaal uit of vind je het fijn als ik je help? Neem contact op, ik denk graag met je mee!

Related Posts

ClickUp logo

ClickUp Service Partner 🎉

Op vrijdag 25 oktober vroeg ik Nieuw-Zeelander Justin Smith naar het ClickUp consultancy certification program. Dat was er volgens hem (nog) niet... B...
Afleidingen op je werk

Op de bank bij David Allen

David Allen (Getting Things Done) geeft regelmatig interviews over de kunst van stressvrije productiviteit. Dit keer nam hij plaats op de bank van An...